Barnes & Noble introduceert nieuwe ereader op 24 mei

0

De Amerikaanse boekhandelketen Barnes & Noble (B&N) zal op 24 mei een nieuwe ereader presenteren. Dit vertelde het bedrijf woensdag tegen investeerders. B&N maakte verder geen details bekend van de nieuwe ereader. De verwachting is dat het gaat om een verbeterde versie van de eerste generatie Nook.

De eerste Nook werd eind 2009 op de markt gebracht met een prijskaartje van 259 dollar. Inmiddels is de prijs van de wifi-versie gedaald naar 149 dollar, maar heeft het apparaat sindsdien geen grote hardware-updates gehad. Aangezien B&N de merknaam Nook 2 enige tijd geleden geregistreerd heeft, wordt verwacht dat het bij de aangekondigde lancering om een nieuwe versie van de Nook zal gaan. De vorige maand kwam B&N al met een grote update van de Nook Color, een leestablet die draait op Android.

Er zijn enkele mogelijke scenario’s wat betreft de aankondiging die B&N op 24 mei zal doen. De eerste is dat het bedrijf een ereader zal introduceren met een Pearl-eInkscherm, mogelijk met touchscreen. Concurrenten Amazon en Sony maken al gebruik van een dergelijk scherm, dat sneller is en een groter contrast heeft dan eerdere eInkschermen. Hierbij komt echter wel om de hoek kijken dat er naar verluidt een grote schaarste is aan deze schermen, waardoor Sony al lange tijd kampt met leveringsproblemen.

Een andere mogelijkheid is dat B&N een ereader zal introduceren met Mirasolscherm. Onder meer The Digital Reader wijst op deze optie. Het schijnt dat fabrikant Qualcomm deze kleurenschermen nog voor de zomer productieklaar zou hebben. Qualcomm heeft al eerder laten weten dat een ‘grote klant’ met hen samenwerkt om een ereader op de markt te brengen.

(Via: Yahoo.)

Vorig artikelUniversiteit van Oklahoma: ‘iPad bevordert leerervaring’
Volgend artikelMoederdagactie: de winnaars..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in