Moederdagactie: de winnaars..

0

Vorige week begon onze Moederdagactie waarmee je kans maakte op een van de twee Icarus Go ereaders. Velen grepen de kans aan om een manier te bedenken om hun moeder of vrouw op een originele manier te verrassen met een ereader voor Moederdag. Lees verder om te zien wie de winnaars zijn.

De eerste winnaar van een Icarus Go is Johan van Pijkeren. Hij verzon voor zijn vrouw een originele verrassing, die bovendien veel met digitaal lezen te maken heeft. Zijn inzending:

“Icarus is de zoon van Daefalus en volgens de legende wilde hij met zelfgemaakte vleugels van Kreta naar het vaste land vliegen. Hij vloog te dicht bij de zon waardoor de was, die de vleugels aan elkaar verbond, smolt en vervolgens stortte hij in zee. Icarus is dan ook synoniem voor (jeugdige) onbezonnenheid en hoogmoed.
Toch heb je mensen nodig die onmogelijk geachte zaken proberen te realiseren. Inmiddels vliegen we de hele wereld over. Icarus is dus een mooie naam voor een bedrijf dat ereaders verkoopt omdat mensen die ooit de eerste verhalen in steen beitelden nooit konden vermoeden dat we ooit boeken op een ereader zouden lezen.
Ik zou een surprise willen maken waarin de geschiedenis van het boek zichtbaar wordt. Mijn vrouw moet beginnen met het uitpakken van een steentje met tekst om te eindigen bij de ereader. Wel een open einde overigens, want er komen nieuwe ontwikkelingen.
De fases:
– Steen met tekst
– Boekrol van papyrus of perkament.
– Gekraste tekst in tafeltje van was (De Romeinen)
– Heel oud boekpapier met ganzenveer en inktpotje (monniken in de middeleeuwen)
– Oude bijbel als symbool voor de uitvinding van de boekdrukkunst (15e eeuw)
– Een hedendaags boek, een pagina getikt met een schrijfmachine, een vel papier uit een stencilmachine, een vel papier uit een fax, een vel papier uit een printer.
– En tenslotte de ereader.
Alles uiteraard ludiek verpakt en met teksten die iets zeggen over mijn vrouw en haar rol als moeder voor onze kinderen.”

De tweede winnaar is Ed Pijl, die zich met zijn idee richt op de praktische kanten van een ereader. Zijn inzending lees je hieronder.

Elk jaar neemt mijn vrouw een koffer vol boeken mee op vakantie. Op Koninginnedag koop ik een grote stapel tweedehands boeken, pak deze in in de vakantiekoffer, en sjouw deze op Moederdag de slaapkamer binnen.
Daarna verschijnt de ereader ten tonele, verpakt in een miniatuur koffertje. Waarschijnlijk letterlijk een opluchting, als de grote koffer van schoot mag. Benieuwd wat er nog meer in de koffer kan, nu de boeken niet meegaan.

Beide winnaars wensen we heel veel plezier toe met hun nieuwe ereader.

Niet gewonnen en je wilt toch een ereader cadeau geven aan je vrouw of moeder? Kijk dan eens bij onze kieswijzer voor een overzicht van de verschillende ereaders die er te koop zijn.

Vorig artikelBarnes & Noble introduceert nieuwe ereader op 24 mei
Volgend artikelThe Daily verliest 10 miljoen dollar in haar eerste kwartaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in