De Volkskrant lanceert drie apps voor iPhone en iPod Touch

0

Er zijn drie interessante applicaties gelanceerd voor de mobiele krantenlezer. De eerste applicatie die De Volkskrant heeft toegevoegd aan Apple’s app store brengt alleen het nieuws van de krant, de derde laadt de dagelijkse nieuwe puzzels in, maar het gaat ereaders.nl vooral om de tweede applicatie: VK Mijn Nieuws.

De eerste applicatie brengt alleen het nieuws van de Volkskrant, de derde laadt de dagelijkse nieuwe puzzels in, maar het gaat ereaders.nl om de tweede applicatie: VK Mijn Nieuws.

Eerste indruk
De eerste indruk van de nieuwe applicatie is positief. Het nieuws laadt snel in, is overzichtelijk gerangschikt en mensen met dikke vingers zullen niet snel het verkeerde nieuwsbericht aantappen. Er staat ook duidelijk bij van wanneer het nieuws is, zodat je zeker weet dat je geen oud nieuws zit te lezen. En hij ziet er prachtig gelikt uit. Om het nieuws te verversen kun je de iPod Touch of iPhone schudden. Leuk gebruik van de mogelijkheden van het apparaat.

Mijn nieuws aanpassen
Eerst maar eens het nieuws aanpassen aan mijn voorkeuren. Via de toets “Mijn nieuwsbronnen” kan je kiezen voor verschillende nieuwsfeeds van andere kranten, waaronder NRC, AD, Financieel Dagblad, De Financiële Telegraaf, Spits, Nederlands Dagblad en Nu.nl. Standaard is al het nieuws van de Volkskrant aangevinkt. Met vinkjes kun je aangeven welke nieuwsberichten je ingeladen wil hebben.

De mogelijkheden zijn duidelijk onderverdeeld in verschillende categorieën: sport, economie, nationaal, internationaal en regionaal. Zo kun je bij sport bijvoorbeeld kiezen voor Voetbal International en AD Sportwereld en bij Internationaal voor BBC World News, Die Welt en Le Monde. Het regionale nieuws biedt maar een keuze: de regionale versie van het AD.

Nieuwsfeeds en mobiele sites
De Volkskrant applicatie (met alleen Volkskrantnieuws) laat bij ieder artikel een plaatje zien van het nieuws als dat er is. Zo niet, dan staat er een container met een standaard illustratie. De VK Mijn Nieuws applicatie heeft dit helaas niet. Van de verschillende keuze mogelijkheden wordt er een RSS feed ingeladen en als je het artikel aantapt, ga je binnen het frame van de applicatie naar de mobiele site van de krant. Het is dan ook afhankelijk van de vormgeving van de mobiele site van de krant hoe het er binnen de applicatie uit ziet. En soms kan dat heel lelijk zijn, zoals bijvoorbeeld BBC World News.

Nadeel is ook dat je bij de andere kranten alleen maar kunt kiezen voor de artikelen van de voorpagina en niet de opiniestukken.

Conclusie
De VK Mijn Nieuws applicatie ziet er geweldig strak uit, maakt goed gebruik van de mogelijkheden die de iPhone en iPod Touch apparaten bieden, is handig als je snel de laatste koppen van het nieuws binnen wil krijgen, maar is afhankelijk van de vormgeving van de mobiele sites van de verschillende kranten. Al met al is VK Mijn Nieuws slechts een goed uitziende RSS reader.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in