Sony Wonderbook brengt boeken tot leven op Playstation

0

Sony heeft op gamesbeurs E3 het Wonderbook gepresenteerd: een combinatie van een videogame en een boek, dat via de Playstation Move gebruik maakt van augmented reality. Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling werkte mee aan het eerste ‘boek’ dat op deze manier uitgebracht zal worden.

Het Wonderbook is een ouderwets pop-upboek in nieuwe vorm. Het bestaat uit twee kaften die je openslaat, waarna de camera van de Playstation Move het boek waarneemt en gebruikt als ondergrond voor projecties op het scherm van de televisie. Met behulp van de controller kunnen vervolgens opdrachten uitgevoerd worden en spellen gespeeld worden.

Het eerste Wonderbook is van de hand van JK Rowling, die verschillende nieuwe teksten rondom de Harry Potter-wereld schreef. In het nieuwe verhaal zijn gamers zelf leerling op de Hogwarts-toverschool uit de beroemde boekenserie. De controller wordt hierbij gebruikt als toverstaf.

‘Wonderbook: Book of Spells’ zal in november op de markt komen. Hierna zal Sony verschillende andere Wonderbook-titels publiceren.

(Via: Playstation Blog)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in