Barnes & Noble werkt samen met Samsung aan nieuwe tablet

0

De Amerikaanse boekhandel Barnes & Noble komt in augustus met een nieuwe tablet. Deze wordt door Samsung gemaakt en krijgt als naam ‘Samsung Galaxy Tab 4 Nook’. Barnes & Noble maakte vorig jaar al bekend niet meer zelf aan nieuwe tablets te werken maar hiervoor een partner te zoeken.

Na zelf niet succesvol te zijn geweest op de tabletmarkt, kiest Barnes & Noble voor een andere strategie. De Nook-tablets konden niet op tegen concurrentie van onder meer Amazon, Google en Samsung. In samenwerking met Samsung komt het bedrijf met de nieuwe 7-inch Tab 4 Nook, die in de winkels van Barnes & Noble zal komen te liggen.

Eerder zocht de boekhandelketen voor de Nook Media-tak al de samenwerking met Microsoft. In dat licht bezien is de samenwerking met Samsung nu wel opmerkelijk, want ook Microsoft heeft immers een eigen hardwaredivisie en maakt diverse tablets. Wat Samsung precies bij de deal wint is niet bekend.

Barnes & Noble zal nog wel zelf nieuwe Nook-ereaders maken en blijft de tablets die tot nu toe op de markt zijn gebracht ook ondersteunen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in