Ook Sony verlaagt prijzen ereaders

0

In navolging van Amazon en Barnes & Noble heeft ook Sony de prijzen van ereaders in de VS verlaagd. De prijs van de PRS-300 is omlaag gegaan van 169 naar 149 dollar, de PRS-600 kost nu 169 dollar. In Europa zijn de prijzen op dit moment nog ongewijzigd.

De laatste prijsverlaging van de ereaders van Sony in de VS dateert uit maart 2010. De ereaders werden in augustus 2009 op de markt gebracht. Toen kostten de apparaten nog respectievelijk 199 en 299 dollar. In Nederland zijn de Sony PRS-300 en de PRS-600 nu te koop voor 169 en 250 euro.

Sony betreedt met de prijsverlagingen het strijdtoneel van de recent uitgebroken prijzenoorlog. De PRS-300 kost nu evenveel als de goedkoopste versie van de Nook van Barnes & Noble. Deze ereader heeft echter wel enkele voordelen ten opzichte van die van Sony. De Nook is uitgerust met een wifi-verbinding en een groter eInk-scherm. Naast de twee modellen die ook in Europa verkocht worden, biedt Sony in de VS ook een ereader met mobiele verbinding aan. Deze kost momenteel 299 dollar.

De vorige keer dat Sony de prijzen in de VS verlaagde, duurde het twee maanden voordat ook de Europese prijzen aangepast werden. Hier is de PRS-300 op dit moment al een van de goedkoopste eInk-ereaders en is de druk dus minder groot om de prijs ook te verlagen. Toch zal die prijsverlaging er naar verwachting wel van komen. Sony komt waarschijnlijk binnenkort met een nieuwe ereader. Welke specificaties deze heeft en voor welke prijs het apparaat verkocht gaat worden is nu nog niet bekend.

(Via: The Digital Reader.)

Vorig artikelE Ink kondigt nieuwe generatie schermen aan
Volgend artikelMirasol nog energiezuiniger dan eInk
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in