Notion Ink komt in december met Adam 2

0

Het Indiase Notion Ink zal later dit jaar een opvolger presenteren van de Adam-tablet. Het bedrijf wist met de eerste versie veel aandacht te genereren, maar het uiteindelijke product viel velen tegen. De Adam 2 wordt in december voor het eerst getoond en zal waarschijnlijk op ICT-beurs CES in januari 2012 officieel gepresenteerd worden.

De oprichter van Notion Ink, Rohan Shravan, meldt in een interview dat het bedrijf veel investeert in productontwikkeling. Hij verwacht een eerste blik te kunnen geven op de Adam 2 in december, als alles goed gaat. Op de vraag over de kritiek die er op de eerste versie van het apparaat kwam, antwoordde hij dat de verwachtingen van het publiek te hoog waren.

De Adam was de eerste tablet op de markt die gebruik maakt van de schermen van Pixel Qi. Deze kenmerken zich door een laag energieverbruik en het feit dat ze ook in zonlicht nog te lezen zijn. De uiteindelijke kwaliteit van deze schermen bleek echter nogal tegen te vallen.

Behalve aan de hardware blijft het bedrijf ook werken aan de eigen schil rond het Android-besturingssysteem, genaamd Eden. Onlangs kwam er een update beschikbaar waarmee de huidige Androidversie 2.2 werd opgewaardeerd naar 2.3. Ook zat er een nieuwe ereader-app bij deze update.

Over de specificaties van de Adam 2 is nog weinig bekend. Wel is waarschijnlijk dat de opvolger een nieuwe versie van het Pixel Qi scherm zal krijgen, evenals de laatste versie van Google’s Android-besturingssysteem. Mogelijk zal daarbij ook de nieuwste Tegra 3-processor van Nvidia in de tablet verwerkt worden.

(Via LightReading)

Vorig artikelTablets vervangen schooltassen in Zuid-Korea
Volgend artikelGoogle koppelt auteurs aan zoekresultaten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in