Google koppelt auteurs aan zoekresultaten

0

Google heeft onlangs ondersteuning toegevoegd voor het koppelen van een auteursprofiel aan artikelen op een website. Op deze manier wil de zoekmachine het makkelijker maken de artikelen die auteurs op verschillende websites schrijven aan elkaar te koppelen. Een direct gevolg van de nieuwe functie is dat auteurs hun zichtbaarheid op het web hiermee kunnen vergroten.

Websitebouwers kunnen door de toevoeging van enkele stukken code ervoor zorgen dat artikelen gekoppeld worden aan het centrale profiel van een auteur en aan diens Google-profiel. Wanneer dat laatste gebeurt, verschijnt er bij zoekresultaten op Google een kleine foto en de naam van de auteur van het betreffende artikel. Ook heeft Google de functionaliteit inmiddels ingebouwd in het eigen platform Blogger.

Volgens Google helpt de nieuwe functie om artikelen beter te kunnen identificeren tussen de zoekresultaten. Ook hoopt het bedrijf dat het auteurs stimuleert om artikelen van goede kwaliteit te schrijven en dat het de algehele zoekervaring voor gebruikers zal verbeteren.

Google realiseert zich steeds meer dat het web draait om mensen, en dat wanneer men zoekt naar informatie het steeds belangrijker wordt om direct te kunnen zien wie de auteur is. Bovendien kan het de zoekmachine helpen om unieke content te identificeren en bijvoorbeeld spam in de zoekresultaten tegen te gaan.

De zoekmachinegigant test de functie momenteel met een beperkt aantal schrijvers van artikelen die hun Google-account aan hun artikelen gekoppeld hebben.

(Via Google)

Vorig artikelNotion Ink komt in december met Adam 2
Volgend artikelBarnes & Noble geeft gratis ebooks bij overstap naar Nook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in