Mizzi van der Pluijm: dit jaar weer geen doorbraak ebooks

0
DELEN

Op Facebook en Twitter laat Mizzi van der Pluijm, directeur van uitgeverij Atlas-Contact, weten dat het bij de uitgeverij nog niet wil vlotten met de verkoop van ebooks. Van de zomerseller Ventoux is het aandeel ebooks een kleine 4 procent.

“Al jaren lang denk ik dat het e Book in Nederland dit jaar echt gaat doorbreken. Toch is de e Book omzet ook dit jaar nog maar 3% van onze verkopen en gaat het ook dit jaar weer niet gebeuren.” Met die uitspraak lokt Van der Pluijm aardig wat reacties los op de sociale media.

In een daaropvolgend bericht illustreert Van der Pluijm haar uitspraak aan de hand van de verkoopcijfers van het boek Ventoux. Van dat boek zijn er tot nu toe 50.000 in papieren vorm verkocht en 2.000 in digitale vorm. Met die 2.000 exemplaren is de roman voor Atlas-Contact een digitale bestseller, van andere titels worden bij de uitgeverij hooguit tientallen exemplaren in digitale vorm verkocht.

Voor andere bestsellers van andere uitgeverijen liggen de aantallen overigens soms beduidend hoger. Zo maakte Bol.com deze week bekend dat er van de bestseller Inferno van Dan Brown tot nu toe 20.000 papieren edities over de digitale toonbank van de internetwinkel zijn gegaan, en 6.000 digitale.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER