Dell en Intel geven tablet weg bij ebook abonnement

0

Dell en Intel werken samen aan een tablet pc. Deze tablet pc moet in 2010 op de markt komen en op dezelfde wijze verkocht worden als mobiele telefoons: met een abonnement op ebooks.

Het zou een op abonnement gebaseerde ereader zijn die kranten, tijdschriften en andere media moet gaan vertonen. Het apparaat moet gratis gaan worden voor mensen die ervoor kiezen om een abonnement te nemen op een of meerdere tijdschriften of kranten die worden aangeboden.

Veel weet de goed geïnformeerde bron van Wired.com niet te vertellen over de specificaties van het apparaat, anders dan dat het op een versie Windows 7 moet gaan draaien. De tablet moet iets groter zijn dan de iPhone met een schermdiagonaal van 5 inch, volgens de geruchten.

Het apparaat moet in Amerika over een maand of zes op de markt gaan komen: zo rond februari, maart ongeveer.

Smartbooks
De Dell-Intel tablet pc valt onder de zogenaamde smartbooks, waarvan er in het laatste kwartaal van 2009 en het eerste kwartaal van 2010 veel op de markt gezet gaan worden. Zoals bij voorbeeld de Crunchpad van Techcrunch in november, de Apple tablet in begin 2010 en de Acer die op het Android platform van Google moet gaan draaien.

Deze smartbooks zijn kleiner dan een netbook, maar groter dan een smartphone, vandaar de naam smartbook. Er wordt verwacht dat de providers van deze smartbooks allemaal een data abonnement gaan aanbieden om de apparaten in de markt te zetten. De smartbooks zullen via 3G internet kunnen gebruiken, en via een lager energieverbruik de accuduur verlengen tot een hele dag.

De smartbooks zullen gebaseerd zijn op ARM. Dat wil zeggen: een stukje technologie gebaseerd op 32-bit dat verwerkt zit in microprocessoren. ARM zit onder andere ook in smartphones, PDA’s, rekenmachines en navigatie-apparatuur.

(Via: Wired.com.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in