iRex maakt doorstart- Update

  0

  In juni meldde ereaderfabrikant iRex dat het bedrijf in de financiële problemen zat. Het was nog onzeker wat de toekomst zou brengen voor het Nederlandse bedrijf. Gisteren werd bekend dat de fabrikant een doorstart gaat maken.

  Op 9 juni jongstleden kwam het bericht naar buiten dat iRex surseance van betaling had aangevraagd. De tegenvallende verkoop van de ereader DR800 had gezorgd voor financiële problemen. Op 11 juni kwam het bericht dat diverse buitenlandse partijen wellicht interesse hadden in iRex en voor een doorstart konden zorgen.

  Het bedrijf heeft gisteren aangekondigd inderdaad een doorstart te maken en blijft onder leiding staan van oprichter Hans Brons. Vanaf 1 september gaat het bedrijf verder onder de naam IRX Innovations. Niet alleen de naam van het bedrijf verandert, ook de bedrijfsvoering ondergaat een verandering. Het bedrijf zal zich vanaf september uitsluitend nog richten op de zakelijke markt en de verkoop van licencies. De consumentenmarkt laat het nieuwe bedrijf daarmee volledig links liggen. De producten die de fabrikant op dit moment al in het assortiment heeft, zullen op de zakelijke markt ingezet worden.

  Hans Brons laat weten dat de nieuwe onderneming ‘gezond’ gefinancierd is, maar weigert details te geven omtrent de aard van deze financiering.

  Update: eReaders.nl had vanmiddag kort telefonisch contact met Hans Brons. Daarin liet hij weten dat de productlijn van de DR800 overgenomen wordt door het nieuwe IRX Innovations. De service voor reeds verkochte apparaten van dit type zal daarbij dus voortgezet worden. Voor de andere productlijnen van iRex geldt dat deze niet voorgezet zullen worden. Hardware-technische ondersteuning zal dan niet meer geleverd worden. Bij softwarematige problemen kan er wellicht nog wel naar een oplossing gezocht worden.

  Bron: FD

  Vorig artikelEburon publiceert eerste ebook met video in iBookstore
  Volgend artikelZes ideeën om ebooks te verrijken

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in