Ebookverkoop Penguin en Simon & Schuster in de lift

0

Zowel Penguin als Simon & Schuster hebben goed gepresteerd op de digitale markt. De kwartaalcijfers van beide uitgeverijen laten een stijging zien in de ebookverkoop ten opzichte van het voorgaande jaar. De ebookverkoop van de uitgeverijen maakt respectievelijk 14% en 15% uit van de totale opbrengst.

Simon & Schuster heeft bekend gemaakt dat de opbrengst is gedaald maar dat de ebookverkoop is toegenomen. De sterke groei van de verkoop van winstgevende digitale content werd gecompenseerd door de tegenvallende verkoop van papieren boeken. De opbrengst van het tweede kwartaal van dit jaar is meer dan een verdubbeling van de opbrengst van dezelfde periode vorig jaar. Dit kwartaal maakte de digitale verkoop 15% uit van de totale opbrengst van de uitgeverij. Een bestseller van de uitgeverij van dit jaar was The 17 Day Diet van Mike Moreno de titel werd zowel als ebook als papieren boek aangeboden. Het jeugdboek van Cassandra Clare City of Fallen Angels heeft het record van meest verkochte ebook binnen één dag op zijn naam staan.

Deze cijfers komen redelijk overeen met de kwartaalcijfers van Penguin. De ebookverkoop van Penguin groeide met 128% en maakt 14% uit van de totale opbrengsten wereldwijd. Dit was een nieuw record voor de uitgeverij. Penguin heeft in het eerste half jaar van 2011 verschillende digitale projecten opgestart. Zo sponsort Penguin twee nieuwe digitale platforms voor lezers, aNobii en Bookish. Penguin bleef ook investeren in digitale innovaties: zo hebben ze verschillende apps ontwikkeld. Zoals een tweede BabyTouch app, een verrijkte editie van Jack Kerouac’s On the Road en Miriam Stoppard’s app over zwangerschap.

(Via: The Digital Reader)

Vorig artikelGAU en KBb tekenen toch overeenkomst ebookplatform
Volgend artikelThe Guardian publiceert korte nieuwsverhalen in ebook-vorm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in