The Guardian publiceert korte nieuwsverhalen in ebook-vorm

0

Na Amazon met Kindle Singles, betreedt nu ook de Britse krant The Guardian de markt van de zogenaamde ‘e-singles’: korte verhalen in ebook-formaat. Onder de noemer ‘Guardian Shorts’ gaat het dagblad maandelijks één of meerdere korte ebooks publiceren, die voornamelijk achtergrondinformatie bieden bij belangrijke nieuwsfeiten.

In de ’Guardian Shorts’ komen allerlei genres en onderwerpen aan bod, gaande van opmerkelijke nieuwsitems en opiniestukken tot schrijfsels over boeken, muziek, film, sport, reizen, educatie, zaken en eten. Er zullen veel artikelen en verhalen uit The Guardian gereproduceerd worden, maar de korte ebooks zullen evenzeer nieuwe content bevatten.

De verhalen hebben, net als de Kindle Singles, een lengte tussen 5000 en 30.000 woorden, en de kostprijs zal variëren tussen 1,99 pond (bijna 2,30 euro) en 3,99 pond (iets meer dan 4,50 euro), afhankelijk van het onderwerp, de lengte en de hoeveelheid nieuwe content. Sommige ‘Guardian Shorts’ zullen ook gratis te downloaden zijn.

Het Britse dagblad heeft alvast één ebook uitgebracht, getiteld ‘Phone Hacking: How The Guardian Broke the Story’. Dit digitale boek gaat dieper in op het recente afluisterschandaal van Rupert Murdoch’s News of the World, niet toevallig een gewezen concurrent van The Guardian. Aan dit ebook werkte onder andere Nick Davies mee, een Brits onderzoeksjournalist en auteur van het veelgeprezen mediakritische boek ’Flat Earth News’.

‘Phone Hacking’ is voor 2,29 pond (iets meer dan 2,50 euro) verkrijgbaar in de Kindle Store (als gewoon ebook welteverstaan, niet als onderdeel van de Kindle Singles-reeks), en zal in de nabije toekomst ook in de iTunes Store te vinden zijn.

(Via: Paid Content)

Vorig artikelEbookverkoop Penguin en Simon & Schuster in de lift
Volgend artikelFacebook koopt ebook start-up Push Pop Press

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in