Twee Deense thrillerauteurs spreken zich uit tegen ebooks

0

Het ebook wint steeds meer terrein in de boekenwereld, toch omarmen nog niet alle auteurs deze ontwikkeling. De Deense thrillerauteurs Leif Davidsen en Jussi Adler-Olsen weigeren hun nieuwe boeken aan te bieden als ebook.

Adler-Olsen meent dat ebooks slecht zijn voor de uitgeefindustrie, zo was van het weekend te lezen in een Deense krant. Leif Davidsen benadrukt dat het gevaar van ebooks is dat ze zo eenvoudig te kopiëren zijn. “Heb je nagedacht over wat je aan het doen bent?” vraagt hij zich af. Davidsen maakt zich bovendien zorgen over de lage ebookprijzen: “niemand kan van het schrijven leven.” Beide auteurs gaven aan dat ze hun nieuwe titels voorlopig niet als ebook uit wilden brengen.

Leif Davidsen is een Deense auteur en journalist. In Nederland worden zijn thrillers uitgegeven door uitgeverij de Geus. Zijn recentste thriller is De onbekende echtgenote. Jussi Adler-Olsen heeft verschillende internationale thrillers op zijn naam staan zoals Het Alfabethuis en De Bedrijfsterrorist.

Hier in Nederland zijn er van beide auteurs momenteel ebooks verkrijgbaar. Er zijn van Adler-Olsen bijvoorbeeld verschillende Nederlandstalige ebooks te koop: De vrouw in de kooi, De fazantenmoordenaars, De noodkreet in de fles en Dossier 64. Leif Davidsen heeft een Engelstalige titel beschikbaar The Serbian Dane.

(Via: Djskrimiblog)

Vorig artikelKomt de Nook Color 2 deze maand?
Volgend artikelAmazon-tablet eind november op de markt voor 250 dollar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in