Amazon-tablet eind november op de markt voor 250 dollar

140
0
DELEN

Een medewerker van de technologiesite TechCrunch mocht de langverwachte tablet van Amazon reeds uittesten. Hij meldt dat het toestel op een geheel eigen versie van het Android-besturingssysteem draait en uitgerust is met een 7-inch scherm. Amazon wil de tablet eind november op de markt brengen voor 250 dollar.

De TechCrunch-medewerker mocht geen foto’s maken, maar laat weten dat de tablet – die simpelweg ‘Amazon Kindle’ zal heten – qua vorm vergelijkbaar is met de BlackBerry PlayBook. Het wordt de eerste Kindle die geen gebruik maakt van de eInk-schermtechnologie, maar over een full-color touchsscreen beschikt.

Dat de Amazon-tablet Android als besturingssysteem hanteert, is al langer bekend. Volgens de TechCrunch-journalist heeft Amazon het besturingssysteem echter volledig aangepast aan haar eigen huisstijl – met zwart, donkerblauw en oranje als basiskleuren. De interface ziet er bijgevolg geheel anders uit dan wat we tot nu gewoon zijn van een Android-toestel.

Als vanzelfsprekend besteedde Amazon veel aandacht aan de integratie van haar eigen (cloud-)diensten. Op het apparaat zijn geen Google-apps te bespeuren. De Kindle-app, de Amazon Cloud Player, de Amazon Instant Video Player en de Amazon Android Appstore zijn de basisapplicaties. De medewerker van TechCrunch denkt dat de Android-tablet een opslagcapaciteit van 6GB heeft. Dit doet vermoeden dat de Amazon-tablet vooral een ‘cloud-apparaat’ wordt.

De Kindle-tablet heeft geen ingebouwde camera en in eerste instantie ook geen 3G. Eerder raakte bekend dat Amazon twee tablets tegelijk op de markt zou brengen, een 7-inch versie en een 10-inch versie. Volgens de TechCrunch-redacteur zag Amazon afgelopen zomer af van dat plan. Het bedrijf rond Jeff Bezos zet in eerste instantie in op een 7-inch tablet, die 250 dollar zal gaan kosten. Als dit toestel een succes blijkt, volgt in het eerste kwartaal van 2012 wellicht een duurdere 10-inch versie.

Als alles volgens plan verloopt mogen we het toestel eind november verwachten. Een maand voor Kerstmis. Dat kan geen toeval zijn!

(Via: TechCrunch)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER