Amazon-tablet eind november op de markt voor 250 dollar

0

Een medewerker van de technologiesite TechCrunch mocht de langverwachte tablet van Amazon reeds uittesten. Hij meldt dat het toestel op een geheel eigen versie van het Android-besturingssysteem draait en uitgerust is met een 7-inch scherm. Amazon wil de tablet eind november op de markt brengen voor 250 dollar.

De TechCrunch-medewerker mocht geen foto’s maken, maar laat weten dat de tablet – die simpelweg ‘Amazon Kindle’ zal heten – qua vorm vergelijkbaar is met de BlackBerry PlayBook. Het wordt de eerste Kindle die geen gebruik maakt van de eInk-schermtechnologie, maar over een full-color touchsscreen beschikt.

Dat de Amazon-tablet Android als besturingssysteem hanteert, is al langer bekend. Volgens de TechCrunch-journalist heeft Amazon het besturingssysteem echter volledig aangepast aan haar eigen huisstijl – met zwart, donkerblauw en oranje als basiskleuren. De interface ziet er bijgevolg geheel anders uit dan wat we tot nu gewoon zijn van een Android-toestel.

Als vanzelfsprekend besteedde Amazon veel aandacht aan de integratie van haar eigen (cloud-)diensten. Op het apparaat zijn geen Google-apps te bespeuren. De Kindle-app, de Amazon Cloud Player, de Amazon Instant Video Player en de Amazon Android Appstore zijn de basisapplicaties. De medewerker van TechCrunch denkt dat de Android-tablet een opslagcapaciteit van 6GB heeft. Dit doet vermoeden dat de Amazon-tablet vooral een ‘cloud-apparaat’ wordt.

De Kindle-tablet heeft geen ingebouwde camera en in eerste instantie ook geen 3G. Eerder raakte bekend dat Amazon twee tablets tegelijk op de markt zou brengen, een 7-inch versie en een 10-inch versie. Volgens de TechCrunch-redacteur zag Amazon afgelopen zomer af van dat plan. Het bedrijf rond Jeff Bezos zet in eerste instantie in op een 7-inch tablet, die 250 dollar zal gaan kosten. Als dit toestel een succes blijkt, volgt in het eerste kwartaal van 2012 wellicht een duurdere 10-inch versie.

Als alles volgens plan verloopt mogen we het toestel eind november verwachten. Een maand voor Kerstmis. Dat kan geen toeval zijn!

(Via: TechCrunch)

Vorig artikelTwee Deense thrillerauteurs spreken zich uit tegen ebooks
Volgend artikelKobo Touch ereader nu ook in het Nederlands

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in