Vook stopt met produceren van content

0

TeleRead berichtte dat het bedrijf Vook gaat stoppen met het produceren van content. Het bedrijf gaat zich richten op hun platform VookMaker. Het platform helpt andere partijen met het maken van enhanced ebooks.

Vook deelde mee aan TeleRead: “Wij gaan stoppen met het uitgeven van content en in plaats daarvan richten op het uitbreiden van ons digitale uitgeefplatform VookMaker.” Het twee jaar oude bedrijf gaat een plek aanbieden waar gebruikers in de cloud complete digitale boeken kunnen maken, distribueren en de verkoop meten. Een bedrijf die gebruik gaat maken van de dienst is lifestyle distributeur Gaiam. Begin deze week maakte Gaiam bekend dat zij 16 nieuwe yoga ebooks gaan produceren met VookMaker. Momenteel is de dienst in bèta, dus is er nog weinig over bekend.

Het bedrijf heeft de ‘Vook’ op de markt gebracht. Een Vook is een combinatie tussen video, internet en boek. De lezer kan op één scherm het boek lezen, de video’s bekijken en in contact komen met auteurs en vrienden via social media.

De stap van Vook roept de vraag op welke kant de markt van enhanced ebooks op gaat. Waarschijnlijk waren de Vooks niet erg succesvol anders zou het bedrijf niet stoppen met het uitgeven. Aan de andere kant gaat het bedrijf wel door met het aanbieden van een dienst voor het maken van enhanced ebooks. Op deze manier helpt het bedrijf uitgevers die vinden dat zij titels in hun fonds hebben die geschikt zijn om te verrijken in plaats van dat het bedrijf Vook deze titels selecteert. Misschien heeft deze methode een beter resultaat. Het is ook mogelijk dat Vook de markt te vroeg heeft betreden, aangezien de markt van tablets en ereaders nog niet erg groot is en nog steeds groeit. Of is er gewoon geen markt voor enhanced ebooks?

(Via: TeleRead)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in