Apple’s Newsstand vanaf 12 oktober beschikbaar

0

Vanaf 12 oktober is Apple’s nieuwe besturingssysteem iOS 5 beschikbaar. Eén van de nieuwigheden is de kiosk-applicatie Newsstand. In juni gaf Apple hier al een preview van prijs, maar op het event van gisteren werd pas duidelijk gemaakt hoe de app precies zal werken.

Kranten- en tijdschriften-uitgevers kunnen zelf bepalen of ze hun apps al dan niet beschikbaar willen stellen voor de Newsstand. De apps van deelnemende uitgevers komen terecht in een speciale Newsstand-sectie in de App Store. Deze kranten- of magazine-applicaties worden tevens verwijderd van je homescherm, en zijn enkel nog terug te vinden in de Newsstand-app. Dat alle digitale kranten en tijdschriften samen in één kiosk zitten, maakt het makkelijker voor de lezer om ze terug te vinden. Anderzijds riskeren kranten -of tijdschriften-apps minder geraadpleegd te worden door gebruikers die niet zo vaak gebruik maken van de Newsstand-applicatie.

Gebruikers krijgen een speciaal type van pushberichten toegestuurd wanneer er nieuwe edities van kranten of tijdschriften voor hen klaar staan. Deze edities kunnen vervolgens ‘in de achtergrond’ gedownload worden – al is dit slechts één keer per dag toegelaten, om te voorkomen dat de batterij het te snel begeeft. Nieuwe edities liggen dus klaar voor de lezer, zoals een gedrukte krant op je deurmat of een tijdschrift in je brievenbus.

Hoewel Newsstand in eerste instantie bedoeld is om betaalde abonnementen en losse nummers te slijten, kunnen ook gratis kranten –of magazine-apps participeren.

(Via: Poynter)

Vorig artikelKB gaat oude werken op verzoek met voorrang scannen
Volgend artikelGratis iPad-kinderboeken tijdens kinderboekenweek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in