Notion Ink Adam vanaf begin december te bestellen

0

De langverwachte tablet Adam van het Indiase bedrijf Notion Ink is vanaf begin december te bestellen. Notion Ink maakte in een bericht op de weblog bekend dat later die maand begonnen zal worden met de levering, zodat je het apparaat nog voor of tijdens de Kerst in handen kan hebben.

Volgens Notion Ink valt het apparaat vanuit een groot deel van de wereld te bestellen. Het werkt daarvoor samen met diverse logistieke partners. Eerder werd al bekend dat de prijzen voor de tablet relatief laag liggen.

In totaal komen er waarschijnlijk vier modellen. Twee daarvan hebben een normaal LCD-scherm, voor prijzen van 399 dollar (wifi) en 449 dollar (wifi en 3G), de andere twee zijn uitgerust met een display van Pixel Qi, en komen op de markt voor 449 dollar (wifi) en 498 dollar (wifi en 3G).

Vooral die laatste twee modellen zijn interessant voor digitale lezers. Een Pixel Qi scherm heeft twee weergave-instellingen, een normale met backlight, en een reflectieve modus. Door deze reflectieve modus wordt de weergave van het scherm beter naarmate er meer licht op valt, vergelijkbaar met eInkschermen.

De laatste tijd hebben de makers van de Adam-tablet via de bedrijfsweblog diverse details vrijgegeven over de specificaties. Ook hield het bedrijf een wedstrijd voor het ontwerpen van een nieuw logo. Bekend is nu dat het apparaat komt met een 10,1-inch scherm, 16-32GB schijfruimte, 1GB RAM, Nvidia Tegra 2 processor, twee USB-poorten, geheugenkaartingang en draaibare webcam. De Adam draait op Android 2.2, maar krijgt een update zodra de nieuwe versie van Android beschikbaar komt.

(Via: Notion Ink.)

Vorig artikelVerkoop Toshiba Folio 100 van start in Europa
Volgend artikelMake something happen: ebook-twitteractie groot succes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in