Kabinet steunt motie over laag BTW-tarief op ebooks

0

Minister van OC&W Marja van Bijsterveldt heeft in een brief aan de kamer laten weten de motie van kamerlid Peters (Groenlinks) over de verlaging van het BTW-tarief op ebooks te ondersteunen. In de motie wordt het kabinet verzocht zich in Europa sterk te maken voor de invoering van het lage BTW-tarief op ebooks. Wel wil de minister nu eerst de ontwikkelingen in Brussel afwachten.

Via de brief laat Van Bijsterveldt weten ‘grote sympathie’ te hebben voor de strekking van de motie, die in juli werd aangenomen door de Tweede Kamer. De minister merkt op dat Frankrijk en Luxemburg het lage BTW-tarief op ebooks onlangs hebben ingevoerd, maar dat de Europese Commissie hierom inmiddels een inbreukprocedure gestart is tegen deze landen. In oktober 2011 is er van Nederlandse zijde al steun uitgesproken aan de Franse pogingen om een laag BTW-tarief op ebooks in Europa in te voeren.

De Europese Commissie werkt momenteel aan een evaluatie van het belastingstelsel, waarin ook het BTW-tarief op ebooks zal worden meegenomen. Vorig jaar werd de Commissie daartoe ook al opgeroepen door het Europees Parlement.

De minister geeft in de brief aan dat het kabinet nu “eerst de uitkomsten van de inbreukprocedures, de evaluatie van de btw-tariefstructuur en mogelijke voorstellen van de EU-commissie voor eventuele aanpassing van de btw-richtlijn met betrekking tot digitale producten” moet afwachten.

(Via: Elsevier Fiscaal)

Vorig artikelAngry Birds-makers komen met boek-app
Volgend artikel‘Apple doet bestelling voor 10 miljoen iPad Mini’s’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in