Microsoft stopt samenwerking met Nook van Barnes & Noble

180
0
DELEN

In 2012 leek het nog groot nieuws: Microsoft investeerde 300 miljoen dollar in Nook Media, de digitale afdeling van de Amerikaanse boekhandelketen Barnes & Noble. Ruim twee jaar later wil het bedrijf er weer van af en verkoopt het zijn aandeel met verlies terug aan Barnes & Noble.

De aankondiging van de terugkoop van Microsofts aandeel in Nook Media kwam gisteren met de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Barnes & Noble. Opnieuw kwamen de Nook-verkopen lager uit dan een jaar eerder. Barnes & Noble heeft het al enige tijd moeilijk op de ebookmarkt tegenover concurrenten als Amazon, Kobo en Apple.

De terugtrekking van Microsoft komt dan ook niet geheel als een verrassing. Microsoft heeft nooit veel inspanning gedaan om de gezamenlijke onderneming tot een succes te maken. Bovendien hield het bedrijf Barnes & Noble tegen om voor de internationale winkels actief andere platformen dan Windows 8 te betreden met apps.

Barnes & Noble heeft overigens nog steeds het plan om Nook Media in een apart bedrijf onder te brengen. Dat zal naar verwachting in augustus 2015 afgerond worden.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER