Kindle DX goes Dutch

0

Na de Kindle 2 wordt ook de Kindle DX in een internationaal jasje gestoken. De 9,7 inch ereader wordt beschikbaar in meer dan 100 landen en zal ook beschikken over draadloos internet waarmee ebooks kunnen worden overgezet.

Het apparaat kan 16 grijstinten vertonen en heeft een hoge resolutie. Daarmee worden kranten en ebooks zeer duidelijk weergegeven, aldus het persbericht van Amazon. De Kindle DX zal $489 kosten.

De ereader heeft een geheugen van 3,3 Gb, heeft de mogelijkheid om annotaties en markeringen te maken en is slechts 1/3 van een inch dik. Dat is ongeveer 0,8 cm. De Kindle DX kan via Whispersync al je Kindle apparaten synchroniseren met elkaar. Ook heeft de ereader een ingebouwde PDF-lezer.

Vanaf 19 januari zal de Kindle DX verkrijgbaar zijn, maar er kan nu alvast gereserveerd worden. De DX versie van de Kindle zal geleverd worden met een Amerikaanse stekker en een USB kabel. Helaas is net als bij de internationale Kindle 2 de experimentele browser niet beschikbaar. Daarbij betaal je een toeslag van $0,99 als je persoonlijke documenten draadloos laat overzetten naar je DX.

In november 2009 kwam de Kindle 2 naar Nederland. Het lijkt erop dat de beperkingen van de internationale Kindle 2 ook van toepassing zijn op de internationale Kindle DX. De Kindle 2 is op dit moment voor $259 te koop.

(Via: MobileRead.)

Vorig artikelGoogle Android persbijeenkomst
Volgend artikelHet ebook als sociaal medium

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in