BlackBerry PlayBook: serieuze concurrent voor Galaxy Tab

0

In september vorig jarig presenteerde BlackBerry de PlayBook, de tablet waarmee ze de strijd willen aangaan met de iPad van Apple en de Galaxy Tab van Samsung. Op de grootste beurs voor consumentenelektronica, de CES in Las Vegas, was de PlayBook in vol ornaat te bekijken.

Het apparaat van fabrikant RIM is uitgebreid getest door onder andere Engadget.com. Zij mochten een half uur lang spelen met de PlayBook en waren er behoorlijk van onder de indruk. Ondanks dat de eerder gecommuniceerde specificaties aangeven dat de tablet een schermgrootte van 7 inch heeft, wordt in de preview duidelijk dat deze kleiner is dan zijn grootste concurrent, de Galaxy Tab van Samsung.

De PlayBook heeft een strak zwart design, waarbij zelfs het BlackBerry-logo zwart is. De tablet beschikt over twee camera’s: één 5 megapixel-camera aan de achterkant en één aan de voorkant. De kwaliteit van de 5-megapixel camera liet echter nog te wensen over, maar dit kan volgens Engadget liggen aan een benodigde software-update. Verder heeft het apparaat slechts drie kleine knopjes: een power/vergrendel-knop, volumeknop en play/pause-knop.

Het beeldscherm van de PlayBook blijkt zeer goed te zijn: met een resolutie van 1024 x 600 en 170 pixels per inch is de weergave zeer helder, met scherpe kleuren en een goede inkijkhoek. Prima geschikt voor digitaal lezen dus, iets wat Amazon en Kobo in september 2010 al onderstreepten met de aankondiging van applicaties voor de PlayBook. In de demonstratievideo van Engadget is inderdaad een applicatie met het Kobo-logo te zien. Of deze standaard voorgeïnstalleerd staat op de PlayBook is nog niet bekend.

De PlayBook heeft een OS van het onbekende QNX, maar vertoont sterke gelijkenis met webOS. Eén van de grootste pluspunten is de mogelijkheid tot multitasken. Dit gaat bij de BlackBerry tablet verder dan het simpelweg openen van meerdere programma’s. Engadget laat in de demonstratievideo zien dat de tablet geen moeite heeft met het gelijktijdig laten draaien van een zware game, een video, een foto slideshow en het afspelen van een muziekje. In de instellingen kan de mate van multitasking simpelweg aangepast worden. De bediening van het apparaat wordt zeer intuïtief genoemd en door het formaat ligt de PlayBook lekker in de hand.

De PlayBook zal zeer waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2011 op de markt komen, de prijs is nog niet bekend gemaakt. Het basismodel van de tablet zal beschikken over WiFi.

Bron: Engadget.com

Vorig artikelLG en iriver introduceren ereader met hoge schermresolutie
Volgend artikelGoogle eBooks ingebouwd in Android 3.0

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in