Google eBooks ingebouwd in Android 3.0

0

Al enige tijd wordt er uitgekeken naar de komst van Android 3.0, een besturingssysteem dat speciaal voor tablets ontwikkeld wordt. Gisteren kwam er een video van Google naar buiten waarin de interface van het nieuwe besturingssysteem wordt getoond. Opvallend detail is dat de ebookwinkel van Google ook ruime aandacht krijgt en naar alle waarschijnlijkheid standaard via een applicatie beschikbaar komt.

De interface van de nieuwe Android-versie is aangepast aan tablets en biedt dan ook nogal wat wijzigingen ten opzichte van vorige versies. Tot nu toe was de ontwikkeling van Android volledig toegespitst op smartphones. De gebruikservaring van de Android-tablets die nu op de markt zijn is dan ook meestal nog niet optimaal. Zo ontbreekt toegang tot de Android Market vaak en is de interface nog weinig gebruiksvriendelijk. Met Android 3.0 zou dit allemaal moeten veranderen.

In de video van de nieuwe interface is te zien dat Google een grote plaats geeft aan ebooks. Het wordt mogelijk om ebooks makkelijk te verslepen naar de ebook-applicatie en nieuwe ebooks kunnen direct worden aangeschaft via de boekwinkel Google eBooks. Via die winkel hebben lezers toegang tot ‘miljoenen ebooks’, waaronder naar verwachting over enkele maanden ook veel commerciële Nederlandstalige ebooks.

Bij het openen van de applicatie kun je overzichtelijk door de ebooks scrollen. Het lezen van ebooks kan vervolgens in de applicatie die onder meer ondersteuning biedt voor dubbele paginaweergave in landschapmodus. Bij het bladeren toont de app net als de applicatie iBooks van Apple een vloeiende bladeranimatie.

Tijdens de elektronicabeurs CES 2011 die momenteel plaatsvindt zullen er naar verwachting enkele tablets met Honeycomb gepresenteerd worden, waaronder de T-Mobile G-Slate.

Bekijk het filmpje hieronder:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in