Barnes & Noble overweegt afsplitsen Nook

0

De Amerikaanse boekhandelsketen Barnes & Noble overweegt om de Nook-afdeling af te splitsen. Het kwam met deze plannen na tegenvallende resultaten en een verlaagde omzetverwachting.

Het aantal verkochte Nook-ereaders en -tablets steeg in de vakantieperiode – vergeleken met vorig jaar – met 70%, waarbij een groot gedeelte afkomstig was van de verkoop door derde partijen. De Nook-afdeling in het geheel (content, apparaten en accessoires) zag een groei van 43%, naar 448 miljoen dollar.

Ondanks deze groeicijfers moest B&N de verwachtingen voor de omzet naar beneden bijstellen. De verkoop van tablets bleek hoger dan verwacht, maar de verkoop van de zwart-wit ereader Nook Simple Touch bleef achter bij eerdere prognoses. Barnes & Noble merkt naar eigen zeggen bij klanten een voorkeur voor het kleurenscherm van de Nook Tablet.

In het verkoopverslag over de feestdagen merkt CEO William Lynch van B&N op dat er “substantiële waarde” zit in wat in twee jaar tijd is opgebouwd met de Nook. “We geloven dat het nu de juiste tijd is om onze opties te onderzoeken om die waarde eruit te halen.”

Bij de verkoop van gedrukte boeken was er voor het eerst in lange tijd weer goed nieuws te melden. De verkoop van fysieke boeken steeg, voor het eerst in vijf jaar, met 4 procent in het feestdagenseizoen. Voor een deel wordt deze groei veroorzaakt door het feit dat de concurrerende boekhandelsketen Borders enige tijd geleden de deuren sloot.

Beleggers reageerden teleurgesteld op het nieuws van de keten. Het aandeel van B&N daalde gisteren met zo’n 20 procent.

(Via: PaidContent)

Vorig artikelReview Samsung Omnia 7: groot en scherp scherm maar meer leesapps zijn welkom
Volgend artikelOLPC presenteert tablet op CES #ces2012

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in