Gerucht: Amazon gaat winkel openen in Seattle

0

Volgens geruchten zal Amazon ergens in de komende maanden een winkel openen in Seattle, de vestigingsplaats van het bedrijf. Als de winkel een succes wordt, zouden er ook in andere steden winkels van de succesvolle internetretailer kunnen komen.

In de kleinschalige winkels zou Amazon de focus willen leggen op de verkoop van de Kindle-ereaders en de Kindle Fire, en bijbehorende accessoires die Amazon onder eigen merknaam verkoopt. Ook voor papieren boeken uit het groeiende Amazon Exclusives-fonds – boeken die door Amazon zelf uitgegeven worden – zou een plek komen in de winkel. Saillant detail daarbij is dat juist de afgelopen dagen de grote boekwinkelketen Barnes & Nobles heeft besloten deze boeken niet in het assortiment op te nemen.

Eigen winkels zouden voor Amazon behalve een grotere zichtbaarheid ook een ander voordeel hebben, berichtte de New York Times afgelopen vrijdag. Op alle mogelijke manieren probeert het bedrijf namelijk om de obstakels voor snelle thuisbezorging van producten weg te nemen. Een obstakel is dat klanten producten vaak eerst in handen willen hebben voordat ze iets aanschaffen. De ereaders van het bedrijf worden daarom inmiddels al in diverse elektronicazaken verkocht. Maar met showrooms zou Amazon het eigen aanbod veel makkelijker onder de aandacht kunnen brengen zonder contracten met andere partijen te hoeven afsluiten.

Het idee van Amazon-winkels lijkt op dit moment nog wat vergezocht. In 2001 waren de meeste reacties op de opening van Apple-winkels echter ook sceptisch – terwijl het succes daarvan inmiddels bewezen is.

Geruchten over offline winkels van Amazon zijn overigens niet nieuw. In 2009 ging dit gerucht ook al eens rond, toen bleek het niet juist te zijn.

(Via Forbes.)

Vorig artikelWaarom boekapp ‘Alles ruikt naar chocola’ 60.000 euro kostte
Volgend artikelEbookverkoop wordt aangedreven door populaire genres

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in