Multimedia ebooks maken in de browser met Red Staple

0

Op 8 februari gaat Red Staple van start met een dienst waarmee je multimedia ebooks kunt maken in het ePub 3 formaat. De tool biedt daarmee een alternatief voor onder andere iBooks Author. Uniek is dat de ebook editor geheel online werkt.

Het gebruik van Red Staple is gratis, alleen voor het exporten van een ebookbestand moet je betalen: 29 dollar voor een standaard ePub ebook en 99 dollar voor een multimedia ebook in het nieuwe ePub 3 formaat, dat echter nog maar door weinig ereaders en ereading apps ondersteund wordt.

De tekst-only versie is al online, de multimedia editor gaat later deze week van start. Het programma werkt geheel in de browser (alleen Chrome op dit moment, later ook andere browsers), er zijn verder geen speciale systeemvereisten. Dit in tegenstelling tot het onlangs gelanceerde iBooks Author, dat alleen voor de Mac verkrijgbaar is.

Auteurs en uitgevers kunnen eerst een Word document uploaden en daarna afbeeldingen, links en video’s toevoegen. Als alles naar wens is kan het ebook tegen betaling geëxporteerd worden naar een ePub bestand. Er mogen daarna nog 2x kosteloos wijzigingen aangebracht worden in het ebook. (Het ePub bestand kan natuurlijk ook altijd nog gewijzigd worden met een ePub editor zoals Sigil.)

Al met al lijkt Red Staple een interessant alternatief voor auteurs en kleine uitgevers die aan de slag willen gaan met verrijkte ebooks, zonder veel geld te hoeven investeren in software of vast te zitten aan één type apparaat waarmee de ebooks gelezen kunnen worden.

(via The Verge)

Vorig artikelEbookverkoop wordt aangedreven door populaire genres
Volgend artikelWinter VertragingsApp in prijs verlaagd vanwege de koude

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in