BeBook 2 gepresenteerd op CeBIT

0

Vandaag presenteert het Nederlandse bedrijf Endless Ideas de BeBook 2 op elektronicabeurs CeBIT. De nieuwe BeBook 2 e-reader beschikt over wifi en/of 3G draadloos internet en is voorzien van een touchscreen. Ook het design van de ebook reader is aangepakt. Het scherm is gebaseerd op eInk en heeft een diagonaal van 6”. De BeBook 2 is daarmee een interessant alternatief voor de Kindle, die alleen in de VS is te verkrijgen.

De nieuwe BeBook ziet er een stuk stijlvoller uit dan zijn voorganger, die nogal recht en hoekig was vormgegeven. Net als bij de Kindle zijn de paginaknoppen nu aan weerzijden van het apparaat geplaatst. Verder zijn de usb poort en de koptelefoonaansluiting eenvoudiger te bereiken.

De BeBook 2 zal onder andere de beveiligde vorm van ePub ondersteunen. Dat feit, samen met het gegeven dat de e-reader met een touch screen is uitgerust en beschikt over draadloos internet, maakt het apparaat in Amerika tot een mogelijke concurrent van Amazon’s Kindle en in Nederland voor de Hanlin V3, de Cybook en de iLiad, laatstgenoemde eveneens van vaderlandse bodem.

Draadloos ebooks en rss feeds ophalen
Endless Ideas is in gesprek met meerdere content leveranciers en telecom operators. Uiteindelijk moeten gebruikers van de BeBook altijd en overal ebooks en rss feeds kunnen downloaden. In eerste instantie zal het aanbod van ebook.nl en project Gutenberg op de e-reader beschikbaar komen.

De nieuwe BeBook is voorzien van een 6” eInk scherm, dat tekst en afbeeldingen in 16 grijstinten kan weergeven. BeBook 2 komt na de zomer op de markt, het is echter nog niet bekend wat de e-reader moet gaan kosten.

Tot slot meldde Endless Ideas nog dat er voor de eerste generatie BeBook/Hanlin V3 een Wifi module op de markt komt.

Bekijk grotere afbeelding | Via Mobileread

Vorig artikelBarnes & Noble neemt ebookwinkel Fictionwise over
Volgend artikelAuteur publiceert verhaal via Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in