Intensievere samenwerking tussen Yindo en CB

0

Het online leesplatform Yindo heeft vanaf nu een zogenaamde Webwinkel+-aansluiting bij het CB. Dit betekent dat uitgevers hun ebooks via distributeur CB nu direct en zonder DRM aan Yindo kunnen uitleveren, waarna Yindo zorgt voor de verspreiding en beveiliging. De registratie van de verkopen verloopt hierbij via het CB.

Aan de uitgebreidere koppeling met het CB is de afgelopen tijd hard gewerkt, stelt Yindo-directeur Bob van Duuren op zijn blog. “In de afgelopen weken is er namelijk goed en intensief opgetrokken – en getest! – om de functionaliteit aan beide zijden werkend te krijgen. Dat was niet alleen leuk, maar het heeft ook bewezen dat het met kritische partners ook goed samenwerken kan zijn.”

Door de koppeling tussen Yindo en het CB is het voor uitgevers eenvoudiger om hun ebooks ook via Yindo te verspreiden. “Uitgevers kunnen nu met een eenvoudige handeling hun e-uitgaven ter beschikking te stellen, wetende dat wij die op een zorgvuldige en vooral veilige manier distribueren.” De registratie van wat er via Yindo verkocht wordt verloopt volledig via het CB, waar de meeste uitgevers toch al zitten omdat de distributie bij webwinkels als eBook.nl, Bruna en iBookstore ook via het CB loopt.

(via persbericht)

Vorig artikelVoor eind van het jaar 2.000 ebooks bij bibliotheken
Volgend artikelUitgeverij Fosfor geeft nieuw leven aan journalistieke klassiekers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in