Uitgeverij Fosfor geeft nieuw leven aan journalistieke klassiekers

0

“Het weer tot leven brengen van niet-leverbare maar nog altijd lezenswaardige boeken”, dat is de missie van de nieuwe uitgeverij Fosfor. De uitgeverij werd opgericht door journalisten Jeroen van Bergeijk en Evert Nieuwenhuis en geeft (journalistieke) boeken die inmiddels al weer uitverkocht en niet herdrukt zijn een nieuw digitaal leven.

Uitgeverij Fosfor gaat vandaag van start en geeft als introductie het ebook Tegels lichten – of ware verhalen over de autoriteiten in het land van de voldongen feiten van ‘Journalist van de Eeuw’ H.J.A. Hofland een week lang gratis weg. Daarnaast zijn vanaf nu tientallen journalistieke boeken die soms jarenlang niet meer leverbaar waren, opnieuw verkrijgbaar voor € 4,99 in digitale vorm. Daartoe behoren boeken van auteurs als H.J.A. Hofland, Marcia Luyten, Joris van Casteren, Arnold Karskens, Tim Overdiek, John Jansen van Galen, Xandra Schutte, Stephan Sanders, Jan Eilander en Koos Dijksterhuis. De ebooks zijn verkrijgbaar bij de grote Nederlandse webwinkels als Bol, eBook.nl, Kobo en de iBookstore.

Op het moment zijn 35 ebooks leverbaar in ePub zonder DRM. De komende weken komen daar nog tientallen titels bij. Naast het heruitgeven van tijdloze journalistieke boeken, wil Fosfor nog een nieuw concept in de markt zetten: het zogeheten ‘long form’ artikel. “Longforms zijn journalistieke verhalen van tussen de 10.000 en 15.000 woorden die speciaal voor tablets en smartphones worden verrijkt met foto’s, kaarten, tijdslijnen, grafieken of audio- en videofragmenten.”

Vorig artikelIntensievere samenwerking tussen Yindo en CB
Volgend artikelComixology lanceert platform voor selfpublishers van comics

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in