HP: ‘Slate is wachten waard’

0

Met al de aandacht voor de iPad van Apple hebben andere fabrikanten van tablets nogal wat moeite om ook in de publiciteit te komen. Enkele dagen geleden bracht HP een nieuwe video uit die de HP Slate in het zonnetje moet zetten. In het filmpje ligt de nadruk op dingen die de iPad juist mist.

In eerdere filmpjes liet HP zien hoe ze denken over internetten, lezen en mediagebruik op de tablet. In een ander filmpje stond de ondersteuning van Adobe Flash centraal. In de nieuwste video richt HP zich op de mobiele beleving. De HP Slate kan makkelijk onderweg gebruikt worden en er kunnen filmpjes en foto’s mee gemaakt worden. Verder heeft de Slate volgens het filmpje een USB-ingang, een geheugenkaartslot en multitouch. Vooral de USB, geheugenkaart en camera vallen op: de iPad heeft dit immers allemaal niet. Ook zal de Slate op het gebied van multitasking winnen van de iPad. Zoals het er nu uitziet zal de tablet namelijk gaan draaien op Windows 7.

Samen met dit nieuwste filmpje druppelt er van alle kanten steeds meer informatie binnen over de specificaties. Engadget heeft de hand weten te leggen op een interne presentatie waarin de Slate tegenover de iPad wordt gezet. De Slate heeft, behalve de hierboven genoemde onderscheidende punten, ook een snellere processor en een grafische kaart voor 1080p HD-weergave. Alleen met de batterijtijd van 5+ uur levert de HP fors in op de iPad.

De prijs voor de basisversie van de HP Slate zal waarschijnlijk 549 dollar worden. Volgens geruchten zal de tablet in Europa rond de 400 euro gaan kosten en vanaf september beschikbaar zijn. Wie nog twijfelt over de aankoop van een iPad, heeft dus nog enkele maanden de tijd om alle voors en tegens tegen elkaar af te wegen.

(Via: HP Blog.)

Vorig artikelSanoma onthult iPadstrategie
Volgend artikelIs ePub nog van deze tijd?
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in