Sanoma onthult iPadstrategie

0

Op de Mobile Convention in Amsterdam sprak Joris van Heukelom – Director Digital Publishing bij Sanoma – zich vorige week uit over de strategie die het bedrijf gaat voeren met betrekking tot de iPad.

Van Heukelom ziet de iPad als eerste in een nieuwe generatie van producten. Net als bij de iPhone, die er zo’n 3 jaar voor nodig had om invloed te hebben op de uitgeefbranche, verwacht hij dat het nog wel even zal duren voordat uitgeverijen de iPad in hun uitgeefmodellen hebben ingepast.

Sanoma gaf op de conventie een demonstratie van mogelijke toepassingen voor de iPad. Het bedrijf wil niet direct alle bladen op de iPad aan gaan bieden, maar kiest bewust enkele titels uit, zoals Viva, Nu en Autoweek. Ook gaf Van Heukelom aan dat ze zich vooral willen gaan richten op functionele apps. Het is erg duur om allerlei verrijkte content aan te bieden, terwijl de consument daar niet veel extra voor wil betalen. Hij zei verder dat bestaande redactieprocessen aangepast zullen moeten worden om niet alleen statische magazines te maken, maar ook met interactieve apps te kunnen komen.

Sanoma zal de komende tijd ‘enkele tonnen’ investeren in de ontwikkelingen van iPad-apps. Daarbij zal het nog wel zo’n 3 tot 5 jaar kunnen duren voordat dergelijke applicaties ook winstgevend worden. Of de iPad de ‘holy grail’ voor de bestaande uitgeefwereld wordt, kon Van Heukelom nog niet voorspellen. Het zou ook wel eens kunnen zijn dat juist nieuwkomers op de markt veel winst zullen halen met de komst van de iPad.

Bekijk het volledige interview van Emerce met Van Heukelom in onderstaand filmpje:

Vorig artikelKindle app nu ook beschikbaar voor iPad
Volgend artikelHP: ‘Slate is wachten waard’
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in