iPad-app Google Books krijgt update

0

Google heeft gisteren de iOS-applicatie voor Google Books van een update voorzien. Met deze applicatie – nu enkel nog in de VS beschikbaar – krijg je toegang tot de volledige catalogus van Google, bestaande uit zowel gratis als betaalde ebooks. Met de update zijn een aantal bugs verholpen en kun je ebooks nu onder meer in een landschapsmodus lezen.

De applicatie is beschikbaar voor iedereen met een Amerikaans iTunes account. Zo’n account is ook door Nederlanders makkelijk aan te maken. Om ebooks via Google te kopen moet je de ebookwinkel echter wel via een Amerikaans IP-adres benaderen. Het is nog niet bekend wanneer Google de ebookwinkel ook voor Nederlandse lezers zal openen.

Google heeft de app met de update eveneens voorzien van een 3d-paginawisselingseffect. Verder is de app volgens het bedrijf nu een stuk sneller. Overigens blijft het in vergelijking met concurrerende apps wel een vrij kale app. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk aantekeningen te maken en voor de weergave van tekst heeft de app alleen de basisopties zoals het veranderen van lettertype.

Google heeft nog niet laten weten wat de toekomst van de app is na 30 juni, wanneer naar verluidt de nieuwe regels van Apple definitief van kracht worden. Na deze datum mogen applicaties niet meer naar een externe winkel linken zonder ook gebruik te maken van Apple’s eigen in-app betalingssysteem. Hierbij moet de verkoper 30 procent van de inkomsten aan Apple afdragen.

Het is de verwachting dat grote partijen als Google en Amazon hun applicaties zodanig aanpassen dat er in de app geen content meer gekocht kan worden, zoals op het moment ook al bij de applicatie van Bol.com. Ook is het mogelijk dat bedrijven besluiten hun applicaties helemaal van het iOS-platform af te halen.

Vorig artikelGalaxy Tab 10.1v vanaf vandaag te bestellen bij Vodafone
Volgend artikelDuitse Kindle Store bijna geopend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in