PC is meest gebruikte ebookreader

0

Hoewel de meeste aandacht bij ebooks uitgaat naar ereaders en tablets, blijkt 42% van de ebooklezers hun boeken vooral te lezen op de pc of laptop. Dat is de uitkomst van een onderzoek van het PEW Research Center onder bijna 3.000 Amerikanen. De studie concludeert daarnaast dat meer dan een vijfde van de Amerikanen een ebook heeft gelezen in de voorafgaande 12 maanden. In december 2011 was dat nog 17 procent.

De pc mag dan nog steeds het meest gebruikte apparaat zijn om ebooks mee te lezen, ereaders komen in de buurt met 41 procent. 29 procent van de ebooklezers leest op smartphones en 23 procent op tablets.

Zoals ook al uit eerdere onderzoeken naar voren kwam, blijken mensen die ebooks lezen gemiddeld meer te lezen dan andere mensen. Ook gaven lezers van ebooks aan nu meer tijd te besteden aan lezen dan daarvoor.

Een ander opvallend feit uit het onderzoek is dat ebooklezers boeken lezen in alle formaten. Op een willekeurige dag leest 49 procent van de ereaderbezitters een boek op hun ereader, en 59 procent van de ereaderbezitters leest een papieren boek. Over het algemeen geldt dat lezers van zowel papieren boeken als ebooks de digitale vorm prefereren wanneer ze snel iets nodig hebben, wanneer ze onderweg zijn of wanneer ze een breed aanbod willen. Papier heeft de voorkeur bij het voorlezen voor kinderen en bij het delen van boeken met anderen. Bij het lezen in bed gaat bij 45 procent de voorkeur uit naar ebooks en bij 43 procent naar een papieren boek.

Meer resultaten van het onderzoek vind je hier.

Vorig artikelBluefire Reader nu met Retina-ondersteuning
Volgend artikelGoogle verbreekt band met onafhankelijke boekhandels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in