Google verbreekt band met onafhankelijke boekhandels

0

Google stopt vanaf 31 januari 2013 met het reseller-programma dat onafhankelijke boekhandels in staat stelde vanaf hun eigen website ebooks van Google te verkopen. Vanaf dan worden alle ebooks via de Google Play ebookstore verkocht. Google begon het programma halverwege 2010 als onderdeel van de plannen rondom wat toen nog Google Editions heette.

Destijds hoopten de boekhandels, verenigd in de American Booksellers Association (ABA), nog dat Google meer geïnteresseerd zou zijn om als distributeur te functioneren dan als retailer. Volgens een bericht op het blog van Google, blijkt de huidige constructie echter niet zodanig aan te slaan als het bedrijf wenste.

Vanaf nu gaat Google zich met ebooks dan ook volledig richten op de Google Play-ervaring. Hierbij kunnen andere bedrijven nog wel aansluiten als affiliate, maar dan wordt de klant uiteindelijk altijd doorverwezen naar Google voor het downloaden en beheren van zijn aangekochte ebooks.

De ABA is teleurgesteld, laat CEO Oren J. Teicher weten in een brief naar de deelnemende boekhandels. Er wordt op zoek gegaan naar een andere partner waar de onafhankelijke boekhandels zich mee kunnen verbinden voor het aanbieden van ebooks op hun eigen website.

(Via: The Digital Reader.)

Vorig artikelPC is meest gebruikte ebookreader
Volgend artikelLibris/Blz.-boekhandels enthousiast over Kobo Touch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in