Leon de Winter laat lezers online meeschrijven aan boek over Amerika

0

Auteur Leon de Winter gaat een jaar lang door de Verenigde Staten trekken, en zal zijn impressies, analyses en interviews bundelen in een ‘roadbook’ dat in 2013 verschijnt. Voor 30 euro kunnen lezers het schrijfproces online volgen en beïnvloeden.

Leon de Winter gaat in de VS ‘op zoek naar de Amerikaanse droom’ (dat wordt tevens de titel van het ‘roadbook’ dat in 2013 uitkomt). Hij zal ter plaatse onder meer verslag uitbrengen van de presidentsverkiezingen en gesprekken voeren met ‘belangrijke libertaire en conservatie denkers’. De artikelen, columns en interviews die hij ‘on the road’ schrijft zullen in het Duitse dagblad Die Welt verschijnen, maar ook op de speciaal voor Nederland ingerichte website Het Vrije Westen.

Wie onbeperkte toegang wil krijgen tot deze website, moet zich registreren voor 30 euro. ‘Dat is niet weinig’, geeft de schrijver toe op zijn website. ‘Maar het is een fractie van een abonnement op Die Welt, en u krijgt er veel voor terug.’ Concreet krijgen geregistreerde gebruikers een boek, en kunnen ze de totstandkoming van dit boek op de voet volgen en beïnvloeden. Via een speciale mailbox mogen ze suggesties doen voor artikelen en columns.

De Winter weet niet hoeveel mensen bereid zullen zijn om zijn ‘interactief avontuur’ te volgen. ‘Als het er honderd zijn, ben ik zwaar teleurgesteld’, zegt hij. ‘Bij vijfduizend ben ik blij en bij honderdduizend heel erg tevreden.’

Dit is niet de eerste keer dat Leon de Winter een ambitieus internetproject op poten wil zetten. In 2010 wou hij een ebookplatform genaamd C-Shed lanceren, waar schrijvers rechtstreeks en zonder tussenkomst van een uitgever digitale boeken konden uploaden en zelf de verkoopprijs konden vastleggen. Dit platform is er echter nooit gekomen.

(Via: de Volkskrant)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in