Smashwords lanceert oplossing voor ebook uitgevers

0

Smashwords heeft een nieuwe oplossing bedacht voor onafhankelijke uitgevers om ebooks uit te geven. Uitgevers kunnen nu op een platform boeken converteren, promoten en verkopen. Deze oplossing bestond al voor onafhankelijke auteurs.

Zowel uitgevers als auteurs krijgen tot 85% van de netto opbrengsten van elke verkoop. Via een nog te lanceren affiliate programma kan de uitgever ervoor kiezen om een klein gedeelte van zijn opbrengst af te staan. Die portie gaat dan naar marketing partijen zodat zij een stimulans hebben om een titel van een uitgever te promoten. Smashwords zegt nog meer verbeteringen in petto te hebben die de komende weken gaan worden gelanceerd.

Dit platform zou echter zo makkelijk in het gebruik zijn, “dat zelfs je moeder het kan gebruiken”, zo zegt Selena Kitt, voorzitter van eXcessica Publishing. Deze uitgeverij is een van de eerste geweest die het nieuwe Smashwords platform ging gebruiken. Ze hebben nu zo’n 200 titels bij Smashwords staan.

Mark Coker, oprichter van Smashwords verklaart dat een uitgever slechts een word document of een rtf document hoeft te uploaden en deze worden automatisch geconverteerd naar verschillende ebook formaten. De uitgever vult de prijs in en het boek kan direct verkocht worden.

Smashwords is opgericht in 2008. Het platform geeft controle aan uitgevers en onafhankelijke auteurs en is gratis te gebruiken.

(Via: Smashwords blog.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in