Eindelijk: de nieuwe Kindle DX is gearriveerd

0

Eindelijk is vandaag op de persconferentie van Amazon de nieuwe Kindle DX bekend gemaakt. Het betreft een veel grotere Kindle, met zoals eerder uitlekte een 9,7″ inch eInk scherm. Met de nieuwe ereader richt Amazon zich op studenten en krantenlezers.

Via Gizmodo kon de hele wereld live meekijken met een fotoverslag en live commentaar vanaf de persconferentie. Amazon’s algemeen directeur Jeff Bezos vertelde de aanwezigen over de nieuwe features van de Kindle DX. Zo zal het jongste broertje van de Kindle 2 wel pdf ondersteuning bieden.

Met de nieuwe Kindle richt Amazon zich voornamelijk op krantenlezers en studenten. Voor laatstgenoemde doelgroep is een groot scherm van belang, omdat hier zonder problemen grafisch complexe studieboeken in pdf formaat op getoond kunnen worden. En krantenuitgevers hechten belang aan een groot scherm om hun content net zo weer te kunnen geven als op papier.

Net als zijn voorganger beschikt de DX over een draadloze internetverbinding, zodat lezers online boeken en kranten kunnen kopen en downloaden. Het scherm is echter niet aanraakgevoelig, zodat er geen aantekeningen gemaakt kunnen worden. Met de Nederlandse iRex DR1000S, die eind 2008 werd gelanceerd, kan dat wel. De Kindle DX moet 489 dollar gaan kosten, zo’n 367 euro.

Vorig artikelNederlander bereid te betalen voor online content
Volgend artikelNederland: waar blijf je?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in