Smartphonemarkt met 80 procent gegroeid in eerste kwartaal

0

Volgens een rapport van marktonderzoeksbureau IDC is de wereldwijde smartphonemarkt in het eerste kwartaal met 79,7 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Van alle smartphonefabrikanten zag Samsung met een groei van 350 procent de sterkste stijging van het aantal verkochte apparaten.

In totaal werden er dit eerste kwartaal van het jaar wereldwijd 99,6 miljoen smartphones verscheept. Een jaar geleden lag dat aantal nog op 55,4 miljoen. Volgens IDC komt deze groei vooral doordat de keuze groter is geworden. Veel fabrikanten hebben hun aanbod uitgebreid en verkopen nu naast duurdere apparaten ook instapmodellen. Behalve dat is ook de prijs van de betere modellen gedaald.

Doordat de smartphonemarkt nog in volle groei is, is er volgens IDC genoeg ruimte voor diverse concurrenten op de markt. Dit betekent echter wel dat de markt de komende tijd nog gefragmenteerd zal blijven, zo verwacht het onderzoeksbureau.

Nokia had in het eerste kwartaal met 24,3 procent wereldwijd het grootste marktaandeel. Een jaar geleden lag dat aandeel van de Finse fabrikant echter nog op 38,8 procent. Apple komt op een tweede plek, met 18,7 procent (was 15,7 in 2010), Research In Motion op de derde plek met 14 procent (19,1 procent in 2010) en Samsung op de vierde plek, met een marktaandeel van 10,8 procent. Van alle fabrikanten had Samsung de grootste groei van het aantal verkochte smartphones. Het aandeel van Samsung lag een jaar geleden nog op 4,3 procent.

De cijfers op een rijtje:

(Via: Businesswire.)

Vorig artikelThe Daily verliest 10 miljoen dollar in haar eerste kwartaal
Volgend artikelPaperPhone: smartphone uit elektronisch papier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in