PaperPhone: smartphone uit elektronisch papier

0

Een aantal Canadese wetenschappers van de Queen’s University Human Media Lab in Kingston en de Arizona State University hebben een prototype ontwikkeld van een buigbare smartphone die gemaakt is uit flinterdun elektronisch papier. De zogenaamde PaperPhone maakt ook gebruik van de E Ink-schermtechnologie.

De PaperPhone heeft alle functies van een gewone smartphone; je kan er mee telefoneren, berichten sturen, muziek afspelen en ebooks lezen. Om gebruik te maken van al deze functies, moet je het elektronisch papier ombuigen, zoals ook te zien is in onderstaand demonstratiefilmpje. Dit kan op verschillende manieren. Als je bijvoorbeeld een digitaal boek wil doorbladeren, dien je de hoeken van het interactieve papier om te draaien. Het is ook mogelijk om met een pen op het elektronische papier te tekenen of schrijven.

‘Binnen vijf jaar zal elk apparaat deze ‘look and feel’ hebben’, voorspelt Dr. Roel Vertegaal, één van de ontwikkelaars van het prototype, dat gemaakt werd om te testen hoe makkelijk het is voor gebruikers om een dergelijk flexibel apparaat te bedienen.

Het prototype wordt op 10 mei voorgesteld op de Computer Human Interaction conferentie in Vancouver. Op dat evenement presenteert hetzelfde team van Canadese wetenschappers overigens ook de Snaplet (zie onderaan in dit bericht), een apparaat met aanraakscherm en sensors die meten wanneer het scherm gebogen wordt.

(Via: BBC News)

Vorig artikelSmartphonemarkt met 80 procent gegroeid in eerste kwartaal
Volgend artikelTabletbezitters gebruiken ereader en computer minder vaak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in