Tabletbezitters gebruiken ereader en computer minder vaak

0

Uit onderzoek van Nielsen blijkt dat meer dan 20 procent van de tabletbezitters hun desktops, laptops en ereaders minder vaak gebruikt dan voorheen. Het percentage dat genoemde apparaten helemaal niet meer gebruikt na aanschaf van een tablet is echter gering.

Na de introductie van de iPad brandde de discussie los over het effect dat deze tablet op het gebruik van onder meer computers en ereaders zou hebben. Volgens sommigen zou het snel gedaan zijn met netbooks, laptops en zelfs desktopcomputers, en ook de ereader zou geen schijn van kans hebben om te blijven voortbestaan.

Uit een rondvraag van onderzoeksbureau Nielsen blijkt dat de tablet er inderdaad voor zorgt dat veel mensen hun andere apparaten minder vaak gebruiken. Toch zijn er maar weinigen die alleen hun tablet nog gebruiken om te internetten, boeken te lezen, films bekijken of magazines in te zien.

Volgens Nielsen gebruikt 32 procent van de tabletbezitters hun desktopcomputer minder vaak. Drie procent gebruikt het apparaat zelfs helemaal niet meer. Bij laptops liggen deze percentages respectievelijk op 30 en 2 procent. Ook netbooks kunnen op minder belangtelling rekenen na aanschaf van een tablet. 23 procent gebruikt deze minder vaak, en 5 procent helemaal niet meer.

Bij mensen die al een ereader hadden en een tablet gekocht hebben is de invloed ook zichtbaar. 24 procent gebruikt de ereader minder vaak dan voorheen, 3 procent heeft de ereader helemaal afgezworen.

Ook andere apparaten hebben te lijden onder het succes van de tablet. Bijvoorbeeld smartphones, mediaspelers en GPS-apparaten worden minder gebruikt nadat consumenten een tablet aangeschaft hebben.

(Via: Nielsen.)

Vorig artikelPaperPhone: smartphone uit elektronisch papier
Volgend artikelOp weg naar een legale digitale boekenmarkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in