Mantano Reader: nieuwe ebook-app voor Android

0

Ebooklezers kiezen op de iPad en iPhone vaak voor de applicaties Bluefire Reader of Stanza, en op Android voor Aldiko. Voor dat laatste besturingssysteem is er nu een nieuwe lees-app opgedoken, Mantano Reader, die aardig wat interessante opties biedt.

Mantano is ontwikkeld door een Frans bedrijf, dat ook werkt aan eigen firmware voor een eInk-ereader. De applicatie heeft alle opties die je van een ebook-app mag verwachten. Zo kun je uiteraard de tekstgrootte, tekstkleur en achtergrondkleur aanpassen, maar ook tekst markeren in diverse kleuren, handgeschreven aantekeningen maken, passages delen met vrienden, bladwijzers plaatsen en woorden opzoeken in woordenboeken en op internet. Bovendien kun je eigen thema’s maken waarmee je de ideale weergave voor jezelf kunt vastleggen.

Met de applicatie kun je ook al je boeken lezen die je bij Nederlandse aanbieders koopt, want de app ondersteunt Adobe DRM-beveiliging. Verder is het eveneens mogelijk PDF-bestanden weer te geven, de reader is uitgerust met diverse handige zoom-opties. De makers hebben de app geoptimaliseerd voor gebruik op tablets en smartphones van verschillende grootte en hij werkt op Android 2.1 of hoger.

In de applicatie kun je makkelijk en snel al je ebooks importeren die je op je schijfruimte hebt staan. Verder is het ook mogelijk ebookbestanden vanaf de browser direct in de app te openen.

De applicatie is gedurende zeven dagen volledig gratis te proberen, na deze trialperiode kun je Mantano aanschaffen voor 3,99 euro.

Vorig artikelWeinig vraag naar iPad-rivalen
Volgend artikelMaand van het spannende boek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in