Belgisch e-Reading Event belicht toekomst van digitaal lezen

0

Afgelopen 24 maart vond het tweede Nederlandse e-Reading Event plaats. Op 9 juni is het tijd voor de Belgische versie van het event. Op deze dag worden de digitale ontwikkelingen en de impact daarvan op zowel de papieren als digitale wereld met workshops en lezingen onder de loep genomen.

Op het programma staan twee centrale lezingen, twaalf workshops en een discussieforum. Tijdens de workshops zal onder meer ingegaan worden op verdienmodellen voor digitale content (verzorgd door eLinea), lezen in de cloud, sociaal lezen, uitgeven op tablets en de stand van zaken op ebookgebied in België. De twee hoofdlezingen op het event worden gegeven door Nico Verplancke van IBBT en Johan Mortelmans van Corelio en hebben respectievelijk als hoofdthema ‘e-Readiness: op zoek naar digitaal leesgenot’ en ‘Ceci n’est pas un journal Of toch?’ .

Tijdens het event is er eveneens een beursvloer waar verschillende bedrijven hun producten en diensten etaleren. Partners van de Belgische versie van het e-Reading Event zijn onder andere Adobe, Boek.be en Woodwing. Ook eReaders Groep zal er terug te vinden zijn met een stand van eLinea, het nieuwe artikelenplatform voor kwaliteitsjournalistiek.

Het e-Reading Event vindt op donderdag 9 juni plaats te Mechelen en duurt van 10.00 uur tot 18.00 uur. Meer informatie is te lezen op de website van het event.

Vorig artikelMaand van het spannende boek
Volgend artikelAcer gaat samenwerking met Txtr aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in