‘In één stap naar een iPad-app’ met LayerGloss

0

Met de nieuwe digitale dienst LayerGloss kunnen uitgevers hun publicaties als interactieve apps voor de iPad, iPhone en iPod Touch verkopen. De uitgevers moeten enkel hun content (als InDesign-bestand) aanleveren. Die wordt door LayerGloss omgevormd tot een applicatie, en vervolgens in de App Store aangeboden.

Het is zowel mogelijk om een eenmalig interactief boek als een krant of magazine onder de eigen merknaam in de App Store aan te bieden. De lezer koopt de periodieken via ‘in-app purchase’ aan. Hij kan losse nummers aanschaffen of een abonnement nemen.

‘Wij staan aan het begin van een nieuw tijdperk op het gebied van uitgeven’, zegt LayerGloss-bedenker Martin van Spanje in het officiële persbericht. ‘De komende jaren zal men steeds meer digitaal en interactief willen publiceren. De iPad loopt hierin voorop en wij willen dit zo makkelijk mogelijk maken.’

Om het gemak voor de uitgever te benadrukken, maakt LayerGloss op haar website gebruik van de tagline ‘In één stap naar een iPad-app’. De uitgever – die geen technische bagage of ervaring met de App Store hoeft te hebben – verzorgt stap 1: het aanleveren van een publicatie in de vorm van een InDesign-bestand. LayerGloss doet de rest: het verrijken van de publicatie, het bouwen van de applicatie, het indienen van de app bij Apple en het regelen van het betaalsysteem.

‘Digitaal uitgeven is geen vervanging van drukwerk, maar een nieuwe tak van sport die daar juist naast zal groeien’, aldus creatief directeur Phuong Do. ‘De eenvoudige ereader was er al, volledige interactiviteit en multimedia zijn de logische volgende stap.’

LayerGloss biedt naar eigen zeggen geen veredelde PDF-bestanden, maar wel ‘een interactieve ervaring voor de lezer, met vloeiende animaties, meerdere interactieve lagen per pagina, audio en video.’

De LayerGloss-applicaties komen het best tot hun recht op de iPad, maar werken evenzeer op de iPhone en iPod Touch. Hiervoor moeten geen aanpassingen gebeuren of aparte ontwerpen gemaakt worden. De lezer kan de publicaties op kleinere schermen lezen door in en uit te zoomen.

Met de LayerGloss lees-applicatie kan de gebruiker onmiddellijk lezen, zonder dat er een lange download aan vooraf gaat. De apps zijn volledig doorzoekbaar en verbindingen met sociale netwerksites (Facebook en Twitter) en e-mail zijn standaard beschikbaar.

Er bevinden zich vooralsnog geen door LayerGloss gemaakte publicaties in de App Store, al komt daar volgens de makers ‘binnenkort’ verandering in.

(Via: LayerGloss)

Vorig artikelAcer gaat samenwerking met Txtr aan
Volgend artikelApple introduceert iOS5 met Newsstand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in