9 inch tablet pc van Archos ideaal voor ebook en meer

0

Archos heeft een nieuwe tablet PC uitgebracht met een 9 inch touchscreen. De Archos9 is een volledige PC op handheld formaat. 9 inch is uiteraard ook geschikt voor het lezen van ebooks.

Naast een touchscreen, heeft de tablet ook internet, Microsoft Office en mogelijkheden tot het afspelen van digitale media en antivirus. De MiniPC draait op Windows 7. Ook Bluetooth is beschikbaar op het apparaatje. De tablet is heel dun: slechts 1,6 cm. Hij weegt slechts 800 gram. De Archos9 bevat ook een virtueel toetsenbord. Over opslagruimte hoeft men niet te klagen: de harde schijf kan 80 Gb bevatten.

Het touchscreen maakt gebruik van “resistive” technologie, in plaats van “capacitive”. Volgens het persbericht is het resistive touchscreen ideaal voor het versturen van email. Resistive betekent dat er gebruik gemaakt kan worden van een stylus bij het invoeren van gegevens. Het nadeel van een resistive scherm is dat handschrift herkenning beroerd is, aldus Gizmodo. Resistive schermen herkennen ook geen multitouch en ze zien er verwassen uit qua kleuren, zegt het weblog.

Resistive touchscreen
Een resistive touchscreen bestaat uit meerdere lagen. Twee daarvan zijn van elektriciteitgeleidend metaal met een smalle ruimte ertussen. Als een object, bijvoorbeeld een vinger, de lagen naar beneden duwt, komen de lagen op dat punt samen en verandert de elektrische stroom. Dit wordt dan herkend als een actie om een bepaald proces op gang te brengen. Volgens het Wikipedia artikel kan een resistive touchscreen wel multitouch aan. Smartphones die met Windows Mobile zijn uitgerust, hebben vaak een resistive touchscreen. Ook sommige navigatiesystemen hebben een resistive touchscreen.

Capacitive touchscreen
Een capacitive scherm gemaakt van glas met een transparante geleidende coating van bijvoorbeeld “Indium tin oxide”. Omdat een menselijk lichaam ook elektriciteit geleidt, is een vinger op het touchscreen genoeg om de elektriciteitsstroom te veranderen en zo een actie in te zetten. De sensor werkt op nabijheid, dus een tap in de richting van waar je moet zijn, is al genoeg om een menu op te roepen of een programma te starten. Hiermee kan niet met een stylus gewerkt worden. Het beeldscherm heeft een hogere helderheid dan een resistive touchscreen, omdat er met een laag met een coating gewerkt wordt. Apparaten die met een capacitive touchscreen werken, zijn bijvoorbeeld de iPod Touch en de iPhone van Apple.

Herfst 2009
De Archos9 moet in de herfst van 2009 op de markt gaan komen. Of het apparaatje ook naar Nederland komt en wat het moet gaan kosten is vooralsnog niet bekend.

(Via: Gizmodo.)

Vorig artikelGoogle past zoeken in booksearch verder aan
Volgend artikelReview: Sony PRS-505 is simpele, maar goede keuze

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in