Apple onderzoekt mogelijke fraude App Store

0

Volgens diverse bronnen is Apple’s App Store de afgelopen dagen doelwit geweest van fraude. Een ontwikkelaar zou de categorie ‘Books’ gekaapt hebben door met gehackte iTunes-accounts zijn eigen apps massaal te hebben aangekocht. Apple heeft de zaak momenteel in onderzoek.

Verschillende websites melden dat mogelijk honderden iTunes-gebruikers slachtoffer zijn geworden. Zij zouden tientallen tot honderden dollars aan schade hebben geleden.

Een Vietnamese ontwikkelaar kreeg het met de gehackte accounts voor elkaar minstens 41 ebook-apps in de top-50 van betaalde ebook-apps in de App Store te krijgen. Deze boeken zijn inmiddels door Apple uit de App Store verwijderd. Bij de apps ging het om slecht gekopieerde, illegale manga-titels, zonder ratings of reviews.

Volgens MacRumors zijn de berichten in de media waarschijnlijk wel enigszins overdreven. De afdeling ‘Books’ in de App Store is niet de meest populaire categorie, er is dan ook weinig voor nodig om boeken in de top-50 te krijgen. Het is echter niet voor het eerst dat de App Store onder vuur ligt. Meerdere gebruikers kregen in het verleden al te maken met misbruik van hun creditcardgegevens. De gebeurtenissen roepen de vraag op hoe betrouwbaar de validatie van app-ontwikkelaars door Apple is. De maker van de frauduleuze ebook-apps had als bedrijf ‘mycompany’ ingegeven en als webadres ‘Home.com’.

De fraude zal het imago van Apple geen goed doen. Het bedrijf heeft de App Store altijd omschreven als veilig en netjes. Apple laat bijvoorbeeld geen seksueel getinte apps toe. Hiermee onderscheidt de App Store zich van de Android Market van Google, die een stuk opener is.

(Via: Engadget.)

Vorig artikelLG kondigt Android-tablet aan
Volgend artikelNederlandse uitgevers verwachten veel van iPad
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in