Ereader- en tabletbezitters lezen relatief veel gedrukte media

0

Uit een Amerikaans onderzoek van GfK blijkt dat bezitters van een ereader en tablet bovengemiddeld veel gedrukte kranten en tijdschriften lezen. Ook signaleert het onderzoeksbureau de opkomst van een verschil tussen mannen en vrouwen als het gaat om de aanschaf van een tablet of een ereader.

Een tabletbezitter is in 66 procent van de gevallen een ‘heavy reader’ van gedrukte magazines. Bij bezitters van een ereader ligt dit percentage op 23 procent. Opvallend is dat het voor gedrukte kranten omgekeerd is: tabletbezitters lezen in 54 procent van de gevallen meer gedrukte kranten dan de gemiddelde Amerikaan, terwijl dit voor ereaders 63 procent is.

GfK ontdekte ook dat er een behoorlijk verschil is tussen mannen en vrouwen als het gaat om het bezit van tablets en ereaders. Zo zijn vrouwen veel eerder geneigd een ereader aan te schaffen, terwijl mannen een voorkeur lijken te hebben voor tablets. Volgens het onderzoeksbureau komt dat doordat mannen over het algemeen liever een flitsend apparaat willen dan vrouwen.

Wat wordt er zoal gelezen door ereader- en tabletbezitters? 87 procent van de mensen met een ereader heeft de afgelopen zes maanden minstens een boek erop gelezen. Bij tablets is dit 57 procent. Dat is meer dan kranten en tijdschriften.

Hoewel het percentage mensen met een ereader of tablet nog vrij laag ligt, is er wel een sterke groei te bespeuren. Voor de kerstperiode in 2010 had 2,3 procent van de Amerikaanse bevolking een ereader, daarna is dat gestegen naar 5,1 procent. Het percentage tabletbezitters verdubbelde bijna, van 1,8 naar 3,5 procent.

Verdere details uit het rapport zijn te lezen op de website van GfK.

Vorig artikelPressReader geoptimaliseerd voor Android Honeycomb
Volgend artikelAuteur creëert hype rond onafgewerkt boek via sociale media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in