‘Amazon opent dit najaar Nederlandse webshop’

0

Dit najaar – wellicht in september, misschien iets later – opent Amazon haar langverwachte Nederlandse webshop. Dat heeft Tweakers vernomen van niet nader genoemde bronnen.

Er wordt al lang gespeculeerd over een Nederlandse vestiging van Amazon, die aanvankelijk deze zomer geopend zou worden. Ook zou er een aparte marketingafdeling opgetuigd worden in ons land. De leveringen zullen in eerste instantie niet vanuit Nederland gebeuren, maar vermoedelijk vanuit de distributiecentra in Duitsland, Frankrijk of Groot-Brittannië.

Met de komst van de Amerikaanse retailreus krijgt Bol.com er een te duchten concurrent bij, maar directeur Daniel Ropers heeft eerder al aangegeven zich geen zorgen te maken. ‘Er zijn al tienduizenden Nederlandse webwinkels, dus zal het voor Amazon moeilijk worden om veel toe te voegen aan dat brede aanbod. Tot nu toe was Amazon vooral een succes in de landen waar ze als eerste online winkel de markt betraden.’

Als de Nederlandse webwinkel dit najaar zijn deuren opent, zal het wellicht niet lang duren vooraleer Amazon de Kindle-apparaten en de bijbehorende Kindle Store naar de Lage Landen zal brengen – in Europese landen als Italië, Duitsland, Spanje en Groot-Brittannië heeft Amazon al virtuele boekenwinkels opgezet.

Verwacht wordt dat de Nederlandse ebookmarkt vanaf dat moment een heel hoge vlucht zal nemen in ons land, zeker als je weet dat ook Barnes & Noble en Google op korte termijn digitale boekendiensten willen gaan uitrollen in het Nederlandse taalgebied.

(Via: Tweakers)

Vorig artikelGerrit Komrij was enthousiast over digitaal lezen
Volgend artikelGoogle Nexus 7-tablet vanaf september te koop in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in