Google Nexus 7-tablet vanaf september te koop in Nederland

0

Google’s Nexus 7-tablet zal ‘waarschijnlijk in september’ in Nederland verkrijgbaar zijn. Dat heeft een medewerker van Asus – coproducent van de tablet – aan Bright laten weten. Het betreft enkel de 16GB-versie, die om en bij de 250 euro zou gaan kosten.

Niet Google, maar coproducent Asus zal de tablet dit najaar bij ons gaan verdelen, en dat via grote ketens als Mediamarkt. Hoewel de prijs nog niet officieel bekendgemaakt is, gaat de Nexus 7 van 16GB vermoedelijk 250 euro kosten. De 8GB-variant zal bij ons niet in de winkelrekken verschijnen.

Naast het aanlokkelijke prijskaartje is de verregaande integratie met Google Play de grootste troef van de Nexus 7. Maar de Nederlandse Google Play Store bevat momenteel nog geen ebooks, films en muziekalbums – deze producten zijn vooralsnog enkel in de VS verkrijgbaar. Vermoedelijk zullen Nexus 7-gebruikers aanvankelijk dus enkel apps uit Google Play op hun apparaat kunnen installeren. Verwacht wordt wel dat Google de bovengenoemde andere diensten, waaronder Google eBooks, ook in Nederland gaat lanceren. Wanneer dat zal gebeuren is echter nog niet bekend.

Het zou kunnen dat Google’s 7-inch tablet er dit najaar al meteen enkele grote concurrenten bij krijgt op de Nederlandse tabletmarkt. Aangezien Amazon waarschijnlijk een Nederlandse webwinkel gaat openen, is een snelle lancering van de Kindle Fire in Nederland niet ondenkbaar. Daarnaast gaat het gerucht dat Apple in het najaar met een iPad Mini van 7,85 inch komt aanzetten.

Deze 7-inch apparaten zouden wel eens voor een bredere acceptatie van digitaal lezen kunnen zorgen, aangezien hun kleinere formaat zich perfect leent tot het lezen van ebooks.

(Via: Bright)

Vorig artikel‘Amazon opent dit najaar Nederlandse webshop’
Volgend artikelEerste hybride ereader met Mirasolscherm sterft stille dood

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in