Eerste hybride ereader met Mirasolscherm sterft stille dood

0

De distributie van de Kyobo eReader – de eerste kleurenreader met een Mirasolscherm die begin dit jaar door Qualcomm op de Zuid-Koreaanse markt gebracht werd – wordt geleidelijk aan stopgezet omdat er te weinig belangstelling voor is.

Als de huidige voorraad de deur uit is, zal Kyobo – de grootste boekhandelsketen van Zuid-Korea – geen nieuwe Mirasolereaders meer bijbestellen. Heel wat Zuid-Koreaanse retailers hebben nog Kyobo eReaders in stock, maar gaan deze volledig uitfaseren.

De ereader kreeg volgens Kyobo te weinig aandacht, en de concurrentie van Samsung, Toshiba, Acer en Asus was te groot. Voor dezelfde prijs (300 dollar) zijn immers heel wat beter presterende Android-tablets te krijgen.

Nochtans had de Kyobo eReader enkele veelbelovende kenmerken, waaronder het energiezuinige Mirasolscherm om ebooks in kleur weer te geven. Maar de uitwerking had beter gekund. Het apparaat is heel langzaam, de kleuren komen verwassen over en de kijkhoek is beperkt.

Het is nog altijd wachten op de ultieme hybride ereader; een goed werkend, energiezuinig apparaat dat ebooks in kleur kan weergeven en ook in daglicht goed bruikbaar is.

(Via: Good E-Reader)

Vorig artikelGoogle Nexus 7-tablet vanaf september te koop in Nederland
Volgend artikelEditie NL ereader zomertest

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in