Betalen voor online nieuws van News Corp

0

Rupert Murdoch, directeur van News Corp., wil dat voor al zijn online nieuws betaald gaat worden vanaf volgend jaar zomer. Het nieuws van de Wall Street Journal, New York Times en tabloid The Sun zal niet meer gratis beschikbaar zijn. Murdoch kondigt dit aan nadat zijn bedrijf gisteren een verlies van $ 3,4 miljard (€ 2,36 miljard) bekend heeft gemaakt.

Murdoch zegt dat kwaliteitsjournalistiek niet goedkoop is, ondanks dat distributiekanalen zoals het internet dat wel zijn geworden dankzij de digitale revolutie. De Wall Street Journal vraagt al betalingen voor het bekijken van artikelen. Het gaat hier om een pay per view model. Murdoch denkt dat als hij laat zien dat het werkt, dat andere nieuwsorganisaties snel zullen volgen.

Associated Press heeft ook aangekondigd dat ze gaan laten betalen voor het citeren van hun nieuwsartikelen. Voor 5 woorden betaal je $12,50 (€ 8,67), voor 251 woorden of meer betaal je $100,00 (€ 69,40).

Murdoch was eerder al bezig te investeren in een concurrent van de Kindle. Hoe het met die activiteiten staat, is niet bekend. Een mogelijke kandidaat die toen genoemd werd, was de Plastic Logic. Of dit nu nog doorgaat, nu deze ereader aan Barnes & Noble gelieerd is, is ook onbekend.

Waarschijnlijk ziet Murdoch goede resultaten van het pay per view model van de Wall Street Journal. Zou hij het anders riskeren om zijn lezers naar gratis bronnen te jagen?

(Via: The Guardian.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in